NASLOVNICA O NAMA LOGOPEDIJA I MATEMEMATIKA PROIZVODI NAGRADE PRESS MIŠLJENJA VIDEO KONTAKT PJESME  ENGLISH


Učimo se učiti kroz svako otkriće u svijetu boja, brojeva i slova. Mi se iznenadimo kako je sve to jednostavno, a savršeno precizno i zanimljivo. Na taj način dobijemo veliki poticaj i sve veću želju i žar za učenjem i znanjem. Jer znanje je jako ubudljivo ako ga se predstavi na pravi način. Naše igre predstavljaju upravo to. Ponovno otkriće ljepote učenja. One uče djecu kako da kroz zabavu i smijeh nauče sve šta im je potrebno da zakoračili bez straha u svijet brojeva i slova, a to nešto što će ih pratiti kroz čitav život.


Josip Rajevic, suradnik, Studio 9
info@silabus.hr

 

Press

Slobodna Dalmacija

Splićanka Radas nagrađena za pomagala u matematici
Splitska logopedica Nataša Radas dobitnica je zlatne medalje za didaktička pomagala u učenju matematike na Međunarodnom salonu inovacija, novih tehnologija i proizvoda “GENEVE 2010”.
Prof. Radas jedna je od 13 nagrađenih iz Hrvatske jer je u žestokoj konkurenciji iz cijelog svijeta nagrađeno još 12 hrvatskih inovatora.
- Ovo mi je veliko priznanje, pogotovo kada se zna da ženevski skup okuplja inovatorsku elitu. Drago mi je što je moj trud prepoznat na tako važnoj manifestaciji, a ja ću se truditi da svoje inovacije još usavršim - kaže prof. Radas.
U svom šesnaestom sudjelovanju na ovoj najvećoj svjetskoj smotri inventivnosti i kreativnosti hrvatski su inovatori nagrađeni sa 5 zlatnih, 4 srebrne i 4 brončane medalje te 5 posebnih nagrada Ocjenjivačkog suda novinara. Hrvatski inovatori imali su više od 300 poslovnih kontakata s dobrim izgledima da neki od njih sklope poslovne aranžmane.
O. KOHAREVIĆ

Link na clanak


HRVATSKI INOVATORSKI BLJESAK U ŽENEVI
Na međunarodnom salonu inovacija, novih tehnologija i proizvoda "GENEVE 2010” koji je održan u Ženevi od 21. do 25. travnja 2010 hrvatski inovatori predstavili su u selekciji Udruge inovatora Hrvatske 13 inovacija. Prema ocjeni međunarodnog ocjenjivačkog suda predstavljene hrvatske inovacije po svojoj kvaliteti, visokom stupnju inventivnosti ubrajaju se među najkvalitetnije što potkrepljuje i dodijeljen broj odličja hrvatskim inovatorima. U svom šesnaestom po redu sudjelovanju na ovoj najvećoj svjetskoj smotri inventivnosti i kreativnosti hrvatski su inovatori nagrađeni s 5 zlatnih, 4 srebrne i 4 brončane medalje, te 5 posebnih nagrada Ocjenjivačkog suda novinara akreditiranih na Salonu, Rumunjskog ministarstva obrazovanja, istraživanja, mladih i sporta, i sveučilišta u Klužu.
Da je ovaj Salon zaista najznačajniji za inovatore cijelog svijeta dokazuje i ovogodišnja činjenica da su oni iz najudaljenijih djelova svijeta, Dalekog istoka, Rusije, Irana došli unatoč vulkanu, vulkanskom oblaku i poteškoćama u prometu i drugih nedaća. Ženevski Salon živi za nas, ali i mi živimo za taj Salon ovogodišnja je poruka svih sudionika.
Unatoč tim prijevoznim i putnim zaprekama Ženevski salon inovacija okupio je više od 800 izlagača s 1000 inovacija iz 45 zemalja. Salon je posjetilo i razgledalo više od 60.000 posjetitelja od kojih je bilo 45% poslovnih.
Hrvatski inovatori imali su više od 300 poslovnih kontakata s dobrim izgledima da neki od njih sklope poslovne aranžmana.
Na salonu su dominirali izlagači iz Rusije, Velike Britanije, Južne Koreje, Kine, Irana, Tajvana, Poljske, Rumunjske, Francuske, Njemačke, Italije, Brazila, Argentine, Saudijske Arabije, Bosne i Hercegovine i dr. Ovogodišnje inovacije ocjenjivaot je Stručni ocjenjivački sud kojeg je činilo više od 85 vrhunskih stručnjaka iz 15 država.
U sklopu izložbenog prostora Udruge inovatora Hrvatske 23. travnja obilježen je Dan hrvatskih inovatora kojem su nazočili brojni gosti i uzvanici među kojima su bili mr. Jakša Muljačić, veleposlanik Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji, mr. Hrvoje Ćurko otpravnik poslova u stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi. Tamara Tafra savjetnica za gospodarstvo i kulturu u Hrvatskom veleposlanstvu u Bernu, Zoran Barišić zamjenik direktora Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore te predstavnici Ženevskog salona Jean Luc Vincent predsjednik salona, Ann Lerčer Izvršna direktorica salona i David Tađi predsjednik Međunarodnog ocjenjivačkog suda i brojna izaslanstva nacionalnih inovatorskih asocijacija Rumunjske, Rusije, Irana, Poljske, Bosne i Hercegovine, Južne koreje
Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Savez udruga inovatora Istarske županije – Pula organizatori su ovogodišnjeg 16. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na toj izuzetno kvalitetnoj izložbi pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te supokroviteljstva Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.
Vojislav Raušević
Pavao Havliček
Udruga inovatora Hrvatske

Link na clanak


Zlatna Kuna

Zlatna Kuna

Glas Koncila

Globus

Novi List

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Večernji List

Eukonomist

Slobodna Dalmacija

 
 

" Roditelji i nastavnici često uče djecu samo podacima. Mi učimo djecu kako je učenje igra kao i svaka druga, kako kroz osmjeh ubrati plodove znanja iz kojih će niknuti stabla spoznaje o lakoći i ljepoti života. "
Ante, suradnik

 

Kontakt

SilabuS
Program didaktičkih i metodičkih inovacija
za čitanje, pisanje i matematiku

Autor
Nataša Radas, profesor logoped

Bana Berislavića 9, Split
INFO TEL.: 021 386 438
INFO MOB.: 098 757 085

info@silabus.hr

Program Silabus je patentno zaštićen.

NASLOVNICA                    O NAMA                    PROIZVODI                    KONTAKT