eSilabus

NASLOVNICA O NAMA LOGOPEDIJA I MATEMEMATIKA PROIZVODI NAGRADE PRESS MIŠLJENJA VIDEO KONTAKT PJESME  ENGLISH
plakat  


Učimo se učiti kroz svako otkriće u svijetu boja, brojeva i slova. Mi se iznenadimo kako je sve to jednostavno, a savršeno precizno i zanimljivo. Na taj način dobijemo veliki poticaj i sve veću želju i žar za učenjem i znanjem. Jer znanje je jako ubudljivo ako ga se predstavi na pravi način. Naše igre predstavljaju upravo to. Ponovno otkriće ljepote učenja. One uče djecu kako da kroz zabavu i smijeh nauče sve šta im je potrebno da zakoračili bez straha u svijet brojeva i slova, a to nešto što će ih pratiti kroz čitav život.


Josip Rajevic, suradnik, Studio 9
info@silabus.hr

Proizvodi

Besplatni materijali za sudionike predavanjaHvala svima na sudijelovanju u dvodnevnom vikend predavanju. Unutar ovog linka možete pronaći dodatne materijale i ogledne primjere stvari o kojima se pričalo na predavanju.


Tablica množenja s brojevima, mala

Cijena: Na upit

Slagalica: prostor za slaganje u 10 boja i 100 kvadratića u bojama s umnošcima s jedne i faktorima s druge strane. Dimenzije: 25cmx25cmx1cm Materijal: Acca Foam

SilabuS Tablica množenja s brojevima sredstvo je koje djeci približava svijet brojeva, bilo predškolskoj koja se tek susreću s brojevima, bilo školskoj u svladavanju množenja i dijeljenja i drugih viših matematičkih sadržaja. Tablica množenja preko Silabus boja, svojstva slaganja i ostalih specifičnosti koje su opisane u uputama, čini računanje zabavom i igrom. Sadrži brojne igre, opisane u knjizi.Primjerice IGRU BOJA mogu igrati i djeca u najranijoj dobi te usput razaznavati i imenovati boje. Pamte bitnu matematičku osobinu koja je u ovom sredstvu prešutno označena upravo rasporedom boja.


Tablica množenja s brojevima, mala (s duplim koricama)

Cijena: Na upit

Slagalica: prostor za slaganje u 10 boja i 100 kvadratića u bojama s umnošcima s jedne i faktorima s druge strane. Dimenzije: 22cmx22cm Materijal: kaširana, plastificirana ljepenka

SilabuS Tablica množenja s brojevima sredstvo je koje djeci približava svijet brojeva, bilo predškolskoj koja se tek susreću s brojevima, bilo školskoj u svladavanju množenja i dijeljenja i drugih viših matematičkih sadržaja. Tablica množenja preko Silabus boja, svojstva slaganja i ostalih specifičnosti koje su opisane u uputama, čini računanje zabavom i igrom.


Tablica množenja s brojevima, velika

Cijena:Na upit

Velika ploča za slaganje u 10 boja i 100 kvadratića u bojama s umnošcima s jedne i faktorima s druge strane, za škole, vrtiće, igraonice i za kućnu uporabu. Dimenzije: 80cmx80cmx1cm Materijal: Acca Foam s drvenim okvirom

SilabuS Tablica množenja s brojevima sredstvo je koje djeci približava svijet brojeva, bilo predškolskoj koja se tek susreću s brojevima, bilo školskoj u svladavanju množenja i dijeljenja i drugih viših matematičkih sadržaja. Tablica množenja preko SilabuS boja, svojstva slaganja i ostalih specifičnosti koje su opisane u uputama, čini računanje zabavom i igrom.


 

Teorijske postavke i zadatci

Cijena: Na upit

Knjiga uz SilabuS Tablicu množenja. Sadrži upute i obrazloženja za korištenje i zadatke za djecu.

U knjizi je objašnjeno što je didaktički Program SilabuS te je detaljno predstavljena i objašnjena SilabuS Tablica množenja. S vremenom se vidjelo kako Tablica u sebi ima višestruke mogućnosti uporabe pa je napravljena knjiga koja objašnjava te mogućnosti. Kako je tablica nova tako i knjiga sadrži nove, originalne zadatke koji se rješavaju bojanjem, zaokruživanjem, ispunjanjem i sličnim aktivnostima.


Vježbenica

Cijena: Na upit


Vježbenica za 2. razred osnovne škole uz SilabuS Tablicu množenja.

S obzirom da se tablica množenja uči u drugom polugodištu drugog razreda osnovne škole vježbenica je prilagođena toj dobi i školskom programu te sadrži niz zadataka i igara.


 

Tablica množenja bez brojeva, mala

Cijena: Na upit

Ploča za slaganje u 10 boja sa 100 prizmi (kockica) različitih veličina u bojama, za škole, vrtiće, igraonice i za kućnu uporabu. Dimenzije ploče: 64cmx64cm Dimenzije prizmi: debljina 1cm

SilabuS Tablica množenja bez brojeva je inovativni proizvod koji količine čini opipljivima. Ona matematiku iz svijeta simbola i pojmova, spušta u realnost. Pokazuje kako je cijela tablica zapravo vrlo lako prebrojiva i time množenje koje se čini zahtjevno i umnoške koje treba učiti napamet (često bez razumijevanja), čini jednostavnima i razumljivima. Osim množenja i dijeljenja, prepuna je matematike te čini vidljivima mnoge više i zahtjevnije matematičke sadržaje. Poput mentalnih slika stvara bazu za učenje daljnje matematike.


Tablica množenja bez brojeva, velika

Cijena: Na upit

Ploča za slaganje u 10 boja sa 100 prizmi (kockica) različitih veličina u bojama, za škole, vrtiće, igraonice i za kućnu uporabu. Dimenzije ploče: 100cmx100cm Dimentije prizmi: debljina 1.6cm

SilabuS Tablica množenja bez brojeva je inovativni proizvod koji količine čini opipljivima. Ona matematiku iz svijeta simbola i pojmova, spušta u realnost. Pokazuje kako je cijela tablica zapravo vrlo lako prebrojiva i time množenje koje se čini zahtjevno i umnoške koje treba učiti napamet (često bez razumijevanja), čini jednostavnim i razumljivim. Osim množenja i dijeljenja, prepuna je matematike te čini vidljivima mnoge više i zahtjevnije matematičke sadržaje. Poput mentalnih slika stvara bazu za učenje daljnje matematike.


Slova i imena

Cijena: Na upit

Didaktička slikovnica

Slikovnica SilabuS Slova i imena služi za učenje čitanja i pisanja slova te za globalno čitanje i pisanje vlastitih imena. Svako slovo ima pripadajući lik koji je oblikom podudaran s oblikom slova i koji je ujedno predmet, životinja ili osoba čiji naziv počinje tim istim glasom. Tako su dva principa spojena u jedan: poznati i inače korišteni princip slovo za prvi glas riječi i drugi vizualni princip oblik slova u liku.


Brojevi

Cijena: Na upit

Didaktička slikovnica

Slikovnica SilabuS Brojevi služi za učenje čitanja i pisanja znamenki, određivanje količinâ do 10, brojenje, zbrajanje i oduzimanje u okviru prve desetice. Slikovnicu mogu koristiti djeca mlađe dobi za uočavanje oblika, crtanje, pisanje i računanje. Ona je prvi SilabuS proizvod u kojem su prešutno sadržani također novi principi.


Puzzle brojevi

Cijena: Na upit

Slagalica: 40 tvrdih komada za slaganje prvih deset SilabuS brojeva s likovima, svaki broj u 4 komada

SilabuS Puzzle brojevi sadrži 10 simbola vizualno uklopljenih u ilustraciju pojedinog pojma. Slažući jednostavne slagalice, djeca spontano uče odnose: gore/dolje, lijevo/desno; paralelno pamte izgled simbola koji se veže uz količinu (broj), neovisno o tome razumiju li odnos količine i simbola. Slaganje je uvijek privlačno, djeluje opuštajuće i stimulira mozak.


Puzzle slova

Cijena: Na upit

Slagalica: 120 tvrdih komada za slaganje svih SilabuS slova s likovima, svako slovo u 4 komada

SilabuS Puzzle slova sadrži 30 simbola vizualno uklopljenih u ilustraciju pojedinog pojma. Slaganje jednostavnih slagalice, pomaže u razvoju vizomotorike, djeca spontano uče odnose: gore/dolje, lijevo/desno. Slaganje je uvijek privlačno, djeluje opuštajuće i stimulira mozak.


Trostruki memori brojevi

Cijena: Na upit

Igra: 30 tvrdih komada

Uvijek aktualna igra memori – ovdje je naravno SilabuS memori i to trostruki. Sastoji se od 10 brojeva koji dolaze u 3 oblika: sami simbol, simbol uklopljen u ilustraciju pojma uz koji se veže i simbol uz ilustraciju s izraženom količinom. Trostruki je memori nešto zahtjevniji od običnog memorija jer traži pamćenje triju slika odjednom, što pred djecu stavlja izazov pomičući njihove granice.


Memori slova

Cijena: Na upit

Igra: 60 tvrdih komada

Uvijek aktualna igra memori – ovdje je naravno SilabuS memori. Sastoji se od 30 slova koji dolaze u 2 oblika: simbol uklopljen u ilustraciju pojma uz koji se veže i simbol uz ilustraciju s nazivom pojma u kojem je podebljan prvi slog.


Igra pogađanja brojevi

Cijena: Na upit

Igra: 5 tvrdih komada

Onaj koji vodi igru pokazuje karte redom i pogađa koji su lik ispitanici zamislili. Na kratama je prikazano 10 likova ― brojeva. Valja napomenuti da on zna pravilo po kojem pogađa.


Igra pogađanja slova

Cijena: Na upit

Igra: 6 tvrdih komada

Onaj koji vodi igru pokazuje karte redom i pogađa koji su lik ispitanici zamislili. Na kratama je prikazano 30 likova ― slova. Valja napomenuti da on zna pravilo po kojem pogađa.


JEDINICE DESETICE STOTICE od 1 do 199

Cijena: Na upit

Slagalica: 19 dijelova u 10 SilabuS boja − jedna stotica (100), devet desetica (10), i devet jedinica (1)

Slažući prizmice u za to predviđena mjesta, djeca uče značenje simbola u dvoznamenkastim i troznamenkastim brojevima, također uče i vježbaju pozicije simbola. Ta vježba osobito je značajna pri samom početku školovanja dok još veći broj djece nema sigurnost smjera, lijevo i desno. A neki još uvijek nisu jasni dešnjaci, odnosno ljevaci. Slagalica je korisna predškolcima koji tek ulaze u svijet brojeva, ali jednako i školarcima koji brkaju pozicije i teško im se snaći s višeznamenkastim brojevima.


JEDINICE DESETICE STOTICE veliki blok

Cijena: Na upit

Trostruki blok za listanje u kojem su prikazani simboli i količine

Listajući trostruki blok i prebrojavajući kvadratiće, djeca uče značenje simbola u dvoznamenkastim i troznamenkastim brojevima, također uče i vježbaju pozicije simbola. Ta vježba osobito je značajna pri samom početku školovanja dok još veći broj djece nema sigurnost smjera, lijevo i desno. A neki još uvijek nisu jasni dešnjaci, odnosno ljevaci. Trostruki blok s jedinicama, deseticama i stoticom koristan je predškolcima koji tek ulaze u svijet brojeva, ali jednako i školarcima koji brkaju pozicije i teško im se snaći s višeznamenkastim brojevima. Napravljen je na posve originalan način. Broji se uz pokret listanja. Od 1 do 9 pokret je isti, a za prvi dvoznamenkasti broj treba prijeći u novi notes.


JEDINICE DESETICE STOTICE mali blok

Cijena: Na upit

Trostruki blok za listanje u kojem su prikazani simboli i količine

Listajući trostruki blok i prebrojavajući kvadratiće, djeca uče značenje simbola u dvoznamenkastim i troznamenkastim brojevima, također uče i vježbaju pozicije simbola. Ta vježba osobito je značajna pri samom početku školovanja dok još veći broj djece nema sigurnost smjera, lijevo i desno. A neki još uvijek nisu jasni dešnjaci, odnosno ljevaci. Trostruki blok s jedinicama, deseticama i stoticom koristan je predškolcima koji tek ulaze u svijet brojeva, ali jednako i školarcima koji brkaju pozicije i teško im se snaći s višeznamenkastim brojevima. Napravljen je na posve originalan način. Broji se uz pokret listanja. Od 1 do 9 pokret je isti, a za prvi dvoznamenkasti broj treba prijeći u novi notes.


Umetaljke brojevi

Cijena: Na upit

Umetaljke na kojima su prikazani simboli i količine

Na svakoj umetaljki je prikazan simbol vizualno uklopljen u ilustraciju pojedinog pojma uz koji se veže. Simbol je povezan i uz količinu, te dijete može brojeći sličice shvatiti značenje simbola. Sami se simbol može izvaditi i onda ponovno umetnuti u sliku. Na taj način dijete može opipati pojedini broj, a zahvaljujući ilustraciji i karakterističnoj SilabuS boji, lako ga može zapamtiti.


Prve jednadžbe

Cijena: Na upit

Slagalica: zbrajanje i oduzimanje do 10 na više načina

Inovativno sredstvo koje zbrajanje i oduzimanje čini jasnim i jednostavnim, također na opipljiv način djetetu približava značenje matematičkih jednadžbi.


Matematički leptiri − svi od 1 do 10

Cijena: Na upit

Slagalica: Uzlazno − silazni nizovi od 1 do 10 do 1 i kvadrati od 1 do 100. Sadrži prizmice i podloge za slaganje.

Slažući prizmice po veličini na točno određena mjesta, dijete prvo primjećuje na opipljiv način nizanje brojeva. Ono vizualno i konkretno usvaja količine. Nižući, usvaja brojenje, a onda i brojenje unatrag. Zatim slažući prizme u kvadrat, uči zbrajanje i oduzimanje unutar desetice ili unutar nekog drugog broja. Jednostavno slaganje u kvadrat zapravo je kvadriranje koje postaje uvod u množenje. Sve je geometrijski i aritmetički uočljivo.


Parni i neparni leptiri

Cijena: Na upit

Slagalica: Leptiri smješteni u trokute i u rombove. Sadrži prizmice i podloge za slaganje.

Slažući prizmice po veličini na točno određena mjesta, dijete prvo primjećuje na opipljiv način nizanje parnih, odnosno neparnih brojeva. Ono vizualno i konkretno usvaja količine. Variraju se načini slaganja. Vidljiva je veza geometrije i aritmetike.


Dvoznamenkasti brojevi od 11 do 20

Cijena: Na upit

Slagalica: Sadrži prizmice i podlogu koja ima prazne prostore za dijelove koji idu u nizu, npr. za broj 11: 10 + 1, 9 + 2, 8 + 3 itd. Zatim opet simetrično natrag.

SilabuS način prikazivanja dvoznamenkastih brojeva. Nizovi, simetrija, četverokuti. Slažući prizmice u za to predviđene utore, dijete prvo primjećuje kako se dvoznamenkasti broj sastoji od dva broja: desetke i jednog jednoznamenkastog broja. Zatim uočava kako je broj moguće složiti na razne načine i tako uči zbrajanje i oduzimanje unutar određenog dvoznamenkastog broja. Nastaju različiti originalni prikazi brojeva. Može se igrati igra slaganja u četverokut. Cilj igre je omesti protivnika u slaganju. Kome je onemogućeno daljnje slaganje, taj gubi.


Niz od 1 do 21

Cijena: Na upit

Slagalica: Sadrži podlogu i prizmice za slaganje od 1 do 10 s nastavkom 10+1, 10+2, 10+3 itd.

Slažući prizmice po veličini na točno određena mjesta, dijete prvo primjećuje na opipljiv način nizanje brojeva. Ono vizualno i konkretno usvaja količine. Sredstvo je odlično za učenje dvoznamenkastih brojeva.


Brojevni pravac od 1 do 20

Cijena: Na upit

Slagalica: Sadrži podlogu na kojoj su ispisani brojevi od 1 do 20 i na kojoj su utori za slaganje prizmica.

Pravac je sličan standardnom prikazu pravca, ali za razliku od uobičajenog prikaza, ovdje su vidljive i opipljive količine. Sredstvo pomaže u usvajanju značenja brojevne crte i povezivanju brojevne crte s količinama. Pomaže i u usvajanju dvoznamenkastih brojeva jer je vidljivo i opipljivo kako se dvoznamenkasti brojevi sastoje od desetica i jednoznamenkastog broja.


Plakat brojevi

Cijena: Na upit

Plakat s drvenim okvirom za objesiti na zid Dimenzije: 70cm x 50cm

Na plakatu se nalaze karakteristična SilabuS slova u likovima. Osim standardnog povezivanja slova sa crtežom predmeta u čijem nazivu se prvi glas poklapa s tim slovom, ovdje je i oblik slova povezan sa značenjem crteža.


Plakat slova

Cijena: Na upit

Plakat s drvenim okvirom za objesiti na zid Dimenzije: 70cm x 50cm

Na plakatu se nalaze karakteristična SilabuS slova u likovima. Osim standardnog povezivanja slova sa crtežom predmeta u čijem nazivu se prvi glas poklapa s tim slovom, ovdje je i oblik slova povezan sa značenjem crteža.


Testni materijal

Cijena: Na upit

Ogledalo, 20 prizmica i slikovnica Brojevi

Procjenjuje se s jedne strane govorno-jezična sposobnost, a s druge matematička. Kako je veliki broj djece prošao spomenutu procjenu, iskristalizirala se mogućnost prognoziranja buduće nadarenosti ili poteškoća za čitanje, pisanje ili matematiku.


Kvadrati s glavne dijagonale parni i neparni

Cijena: Na upit

Slagalica: Sadrži udubljenu podlogu – utore i dijelove u obliku kvadrata prvih 10 brojeva za slaganje. Podijeljeni su u parne i neparne kvadrate.

Dijete uči što konkretno znači kvadrat, gleda kako se kvadrati povećavaju. Može vidjeti što znači razlika kvadrata,a da ne mora znati kvadriranje, pa čak i bez da zna oduzimanja. Kvadrati se mogu slagati horizontalno jedan poviše drugog u utore, a mogu se slagati i jedan na drugog vertikalno, kao toranj. Parnost i neparnost je osobina kojoj SilabuS pridaje važnost u proizvodima, zadatcima i u radu.


Prozirnice

Cijena: Na upit

Sadrži prozirne plastične površine koje se slažu jedna na drugu. Stavljaju se u lijepu drvenu kutiju tvoreći željenu sliku.

Prozirnice su najnoviji didaktički materijal koji se sastoji od prozirnih plastičnih dijelova jednake veličine koji sadrži dio slike i čijim se slaganjem, jednog dijela na drugi, dobije kompletna slika. Služe za zapažanje dijelova i analizu željenog prikaza ili slike te ujedno razvijaju vizualni kanal i slijedom toga uče djecu crtati.
Prozirnice su novo tehničko rješenje na kojem se mogu stavljati razni sadržaji, a mogu ići i po žrlji korisnika. Za sada su napravljene one koje prikazuju nove i dosada nepoznate prikaze silabus površine kruga, pitagorinog poučka, zbrroja kvadrata binomnog poučka, Tablice množenja i nekih drugih otkrića


Interaktivni CD u dva dijela

Cijena: Na upit

Interaktivni CD u dva dijela (dva CD-a, za predškolce, za školarce, a ima ponešto i za roditelje i učiteljejezici: govore dječaci na svom materinjem, engleskom, njemačkom, slovenskom I hrvatskom jeziku. Brojne korisne igre i slagalice, zbrajanje i oduzimanje do 10. Inovativni način bitnog uvoda u množenje – matematički leptir. moguća je narudžba na www.silabus.hr u fizičkom obliku CD roma, a moguće ga je dobiti preuzimanjem.


" Roditelji i nastavnici često uče djecu samo podacima. Mi učimo djecu kako je učenje igra kao i svaka druga, kako kroz osmjeh ubrati plodove znanja iz kojih će niknuti stabla spoznaje o lakoći i ljepoti života. "
Ante, suradnik
 

Kontakt

SilabuS
Program didaktičkih i metodičkih inovacija
za čitanje, pisanje i matematiku

Autor
Nataša Radas, profesor logoped

Bana Berislavića 9, Split
INFO TEL.: 021 386 438
INFO MOB.: 098 757 085

info@silabus.hr

Program Silabus je patentno zaštićen.

NASLOVNICA                    O NAMA                    PROIZVODI                    KONTAKT